Full service digital agency.

Wij ontwikkelen digital experiences die een glimlach op je gezicht toveren

Leer ons kennen

NL slash EN

Strategie, Concept, Content, Design, Development en Socials

Union

Stadsfietsenmerk Union is voor weinigen compleet onbekend. In elke Nederlandse stationsfietsenstalling vind je er wel een paar. Jammer genoeg zijn dat echter lang niet allemaal spiksplinternieuwe tweewielers. In veel gevallen zijn ze eerder antiek. Maar met de introductie van hun nieuwste lijn fietsen, een nieuwe strategie en een nieuwe website gaat dat veranderen.

Project

Union stond altijd bekend om hun oerdegelijke Hollandse kwaliteit. Niets om je voor te schamen, maar een jaar geleden besloten ze zichzelf en hun fietsen opnieuw uitvinden. Hun eerste troef? De Union Lite, een minimalistische stadsfiets die je door het modulaire kliksysteem naar hartenlust uitbreidt met handige extra’s. En zo’n innovatieve fiets vraagt natuurlijk om een innovatieve website.

Weg met die muren

Bekijk wat willekeurige fietsenwebsites en elke keer zie je hetzelfde: fietsen tegen muren. Wij hebben lang nagedacht en uitgebreid onderzoek gedaan naar de functie van fietsen. Wat blijkt? Mensen kopen fietsen om erop te fietsen. Op basis van dat verhelderende inzicht besloten we een glansrol te geven aan goede content. Bezoek de website en je hebt vanaf moment één het gevoel eigenlijk al op de fiets te zitten.

Een complete aanpak

Als je een merk opnieuw in de markt zet, moet alles tot in de kleinste details kloppen. Alle vormen van communicatie moeten perfect op elkaar aansluiten. Daarom vroeg Union ons alles voor onze rekening te nemen. Van elke foto tot elke video, van elke regel code tot elke regel copy. Het resultaat is een website waarvan iedere vezel doordrenkt is met het DNA van het nieuwe Union.

Union is onlangs genomineerd voor The Lovie Awards in de categorie web: retail/shopping.


Contact

Meer weten? Geef Leon een belletje. Vindt-ie leuk.

Leon van Rees, Program Manager

leon@tamtam.nl

+31(6) 2907 3799

Connect

    Volgende project

    Toon