Full service digital agency.

Wij ontwikkelen digital experiences die een glimlach op je gezicht toveren

Leer ons kennen

NL slash EN

Strategie, Design, Concept & Development voor

TVM Trucker app

TVM is de transportverzekeraar van logistiek Nederland. Ze willen het leven van de vrachtwagenchauffeur veiliger maken. Wij mochten ze daarbij helpen en vroegen ons af: kunnen we het leven van de vrachtwagenchauffeur ook meteen een beetje leuker maken? Ons antwoord heet Trucker!

Project

Met de Trucker app vinden alle vrachtwagenchauffeurs in de Benelux binnen no-time een vrije parkeerplek. En dat is met de strenge nieuwe rij- en rusttijdenwet geen overbodige luxe. De ‘driving mode’ brengt je tijdens het rijden op de hoogte van gevaarlijke situaties, vertragingen op de weg en geschikte parkeerplaatsen. Zelfs als er slecht weer op komst is, krijg je automatisch bericht. Je eigen Piet Paulusma op de Franse Péage. Ideaal.

Trucker wordt steeds leuker door verschillende sociale elementen. Zo kunnen vrachtwagenchauffeurs de faciliteiten op parkeerplaatsen beoordelen en wordt het in de toekomst mogelijk om te zien waar je bevriende truckers zijn. Handig als je zin hebt in een bakkie en een goed gesprek. Of gewoon wat slap geouwehoer.

Proces

Er is gekozen voor een native app voor Android en iOS. Omdat steeds meer chauffeurs ook in het buitenland internet hebben levert dat geen belemmeringen op. Dat bleek ook uit de verschillende door ons uitgevoerde tests in truckercafe’s. Chauffeurs of hun organisaties hoeven overigens geen klant te zijn bij TVM. Als we de weg écht veiliger willen maken, hebben we iedereen nodig.

Resultaten

De doelstelling is om in 2017 het leven van ruim 20.000 vrachtwagenchauffeurs iets leuker en veiliger te maken. De eerste resultaten liegen er niet om: truckers houden van Trucker!

• 10.000 installs in de 2 maanden na de lanceringscampagne

• Zo’n 150 nieuwe gebruikers per dag

• Van de bezoekers op de landingspagina downloadt 35% de app

• 50% van de gebruikers zet de app wekelijks aan of vaker


Contact

Meer weten? Geef Jan Paul een belletje. Vindt-ie leuk.

Volgende project

Eneco app