Full service digital agency.

Wij ontwikkelen digital experiences die een glimlach op je gezicht toveren

Leer ons kennen

NL slash EN

Strategie, Design & Development voor

Toon

Toon zorgt ervoor dat je het nooit koud hebt en toch energie bespaart. De slimme thermostaat is echter nog lang niet uitgeleerd en heeft alles in zich om de hersenpan van vele Nederlandse huishoudens te worden. Samen met de hechte kring van gebruikers veranderen we Toon in een open smart living-platform.

Project

Toon is geïntroduceerd door Eneco als een handige huisgenoot die je inzicht geeft in je energieverbruik en je helpt besparen. Inmiddels staat Toon helemaal op eigen benen en is hij het verbindende element in een ecosysteem van energie opwekken, energie verbruiken en smart living. Wij maakten een website waar ieder type Toon-gebruiker aan de slag kan met Toon door er meer uit te halen.

Een website voor elke Toon-gebruiker

Mensen die Toon nog niet hebben, maar ‘m wel interessant vinden, worden met rijke content en speelse interacties aan de hand genomen. Al klikkend ontdekken ze steeds meer mogelijkheden van Toon. Enthousiastelingen kunnen ‘m direct bestellen via Eneco of op partnersites.

Toon-gebruikers komen op het forum terecht in een warm bad van gelijkgestemden. De hechte community helpt elkaar uit de brand bij problemen, deelt ervaringen en wisselt tips met elkaar uit. De content die dit oplevert is vaak zo goed dat Toon ‘m overneemt als ‘officieel’ antwoord van de klantenservice. Door gebruik te maken van elastic search is het vinden van het juiste antwoord bovendien een fluitje van een cent.

Verder met Toon

Doorgewinterde gebruikers kunnen vrolijk aan de slag met uitbreidingen van Toon. Er is genoeg te ontdekken. Van stekkers die energieslurpers in huis verraden tot tools om de opwek van zonnepanelen in de gaten te houden. Dankzij links naar partnersites halen Toon-fans met een paar klikken hun uitbreiding in huis.

Toonbeeld van snelheid

In de wereld van Toon geldt: mobile first. Daarom is de website volledig responsive en ziet hij er van broekzak tot bioscoop goed uit. Dankzij technische slimmigheden als het alvast klaarzetten van content, laadt de site sneller dan je ‘Toon’ kunt zeggen. We kunnen dit bewijzen met de haast perfect score op Lighthouse – een tool van Google waarmee je de kwaliteit van een webpagina meet. Maar bekijk de site zelf, en het beste bewijs ontvouwt zich voor je eigen ogen.

Toekomst

Toon en TamTam werken de komende jaren hard door. De service rondom Toon verbeteren we met een chatbot en het versterken van de community. Daarnaast blijven we het systeem ontwikkelen, zodat apparaten als de Tesla Powerwall straks ook met Toon te bedienen zijn. Als klap op de vuurpijl wordt Toon klaargestoomd voor een internationale uitbreiding.


Contact

Meer weten? Geef Danijel een belletje. Vindt-ie leuk.

Volgende project

Florensis