Full service digital agency.

Wij ontwikkelen digital experiences die een glimlach op je gezicht toveren

Leer ons kennen

NL slash EN

Concept, Design & Development voor

Pathé Thuis

Tegen het eind van 2011 bundelden TamTam en Pathé hun krachten om Pathé Thuis te lanceren: de innovatieve Video On Demand (VOD) dienst van Pathé. Het streven was om met dit nieuwe On Demand platform in zoveel mogelijk huishoudens, op zoveel mogelijk apparaten meteen een flink marktaandeel te veroveren. Nu, vier jaar later, is het platform nog steeds actueel en gebruiksvriendelijk. We waren onze tijd toen ver vooruit!

  • Nominatie Dutch Interactive Award

Voorloper én blockbuster

De laatste films als eerste bij jou thuis. De ambitie van Pathé Thuis was vanaf het begin kraakhelder: een lekker groot stuk afsnijden van de toen nog te verdelen ‘home cinema-taart’. Iets waarvan de doelgroep van 18-45 het water in de mond liep. Bovendien moest het platform op alle verschillende apparaten even eenvoudig in gebruik zijn. Toen wij onze wel doordachte interface presenteerden, werd het Pathé snel duidelijk wie deze pitch destijds zou winnen.

Pathé Thuis moest de regisseur van de VOD-scene worden. Om dat te bereiken hebben we een pakkend UX design met ongeëvenaarde usability ontworpen. Hierin zijn we onze filosofie trouw gebleven: een pixel perfect vertaling van wireframe tot design. Zo ontstond een complete bioscoopervaring met de beste contentondersteuning. Maar dan voor op de bank, in bad of in bed. Om bezoekers te stimuleren het enorme aanbod te ontdekken, implementeerden we een full screen carrousel op het platform. Ook konden gebruikers makkelijk content vinden met hulp van zoekfilters in de navigatiebalk.

Daarnaast wilden we graag dat gebruikers ratings en aanbevelingen konden achterlaten en lezen, zodat er een community gevoel ontstond. Met deze mix van reviews en zoekfilters op basis van bijvoorbeeld genres, tips of favorieten vind je binnen no time de juiste film. Makkelijker wordt het niet. Als kers op de taart wilden we uiteraard de beste videokwaliteit bieden. We ontwierpen een herkenbare, strakke en supersnelle Silverlight Player. Thuis optimaal genieten van een film werd hiermee echt next level. And…. Cut!

55.000 nieuwe abonnees

Na de lancering groeide het aantal gebruikers gestaag. En door het groeiende aanbod films nam ook de verkoop toe. In het eerste kwartaal van 2012 melden 55.000 nieuwe abonnees zich aan voor de dienst. De verkoop groeide met 56% en de conversie met 10%.

Het feit dat Pathé Thuis vier jaar na dato nog steeds up-to-date is, onderstreept hoe innovatief de dienst destijds was- en nog steeds is. En dat vonden wij niet alleen. Pathé Thuis is onderscheiden met een EWA award voor beste mobiele interface en een Dutch Interactive Award (DIA) in de categorie E-commerce.

In de maanden na de lancering hebben we aanvullende toepassingen voor op iPod, Xbox en Playstation ontwikkeld. 

55.000

Nieuwe gebruikers

56%

Groei in sales


Contact

Meer weten? Geef Leon een belletje. Vindt-ie leuk.

Leon van Rees, Program Manager

leon@tamtam.nl

+31(6) 2907 3799

Connect

    Volgende project

    VaarWater