Full service digital agency.

Wij ontwikkelen digital experiences die een glimlach op je gezicht toveren

Leer ons kennen

NL slash EN

Strategie, Concept, Design, Development en Optimalisatie

NLGroeit

Het gebeurt niet vaak dat Hare Majesteit Koningin Máxima een door ons gemaakt platform lanceert. Maar nlgroeit is dan ook niet zomaar een project. Het online platform voor groei, kennis en inspiratie moet een motor voor onze economie worden.

Project

Nlgroeit is een publiek-private samenwerking tussen het Ministerie van Economische Zaken, NLevator en de Kamer van Koophandel. Het programma is bedoeld voor ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Deze groep heeft relatief veel moeite met groeien. Het programma nlgroeit helpt ze de benodigde stappen te zetten. Dit nieuwe online platform vervult hierbij een centrale rol: het brengt ondernemers met elkaar in contact en reikt tools aan voor schaalvergroting.

Proces

Met de lancering van het platform is nlgroeit als merk neergezet. Het is geheel ingericht op haar bezoekers: strak, no-nonsense en uitnodigend. Het platform biedt een sterke mix van content en interactie. Mentoren, opleidingen en coaches zijn gebundeld in een helder overzicht. Ondernemers krijgen hier praktische tools aangereikt. Ook kunnen ze vragen stellen en informatie over groei vinden. Het doel: een levendige community van groeiondernemers die elkaar helpen, maar waar nodig ook ondersteund en begeleid worden door coaches en mentoren.

Resultaat

Ondanks een groot aantal verschillende stakeholders, een race naar geschikte content en een doorlooptijd van 7 weken, is nlgroeit op de geplande datum gelanceerd door koningin Máxima, in bijzijn van premier Rutte. De eerste resultaten mogen er zijn:

  • Er hebben in 3 maanden 10.650 sessies plaatsgevonden;
  • Bezoekers blijven gemiddeld 3,5 minuut op de website;
  • Na 3 maanden hebben 732 mensen hun e-mailadres achtergelaten voor inspiratie;
  • Na 3 maanden hebben zich 60 mensen aangemeld voor een groeimentor.

In het project is een groot aantal stakeholders, met ieder hun eigen content, met elkaar verenigd. We zijn hierin geslaagd door creatief en scherp te blijven. Zo is de scope voor eerste release heel duidelijk afgebakend, is de kwaliteit voor eindgebruiker continu in het oog gehouden en hebben we door onze agile manier van werken, gericht op het minimum viable product, de strakke deadline gehaald


Contact

Meer weten? Geef Yarno een belletje. Vindt-ie leuk.

,

Connect

Volgende project

Hans Anders