Full service digital agency.

Wij ontwikkelen digital experiences die een glimlach op je gezicht toveren

Leer ons kennen

NL slash EN

Strategie, Concept, Design, Development en Optimalisatie

BPD

Het kiezen en kopen van je nieuwe woning was nog nooit zo gemakkelijk. BPD is de eerste ontwikkelaar ter wereld die het online kopen van een woning mogelijk maakt. Het resultaat van een innovatief digital service design-traject.

Slimme ‘gebiedswebsites’

Met 4.400 verkochte nieuwbouwhuizen in 2015 is BPD de grootste vastgoedontwikkelaar van Nederland. Het selecteren, inrichten en kopen van een nieuwbouwwoning was voorheen ingewikkeld en tijdrovend. Samen met BPD besloten we de gehele customer journey te vertalen naar online. Het resultaat: slimme ‘gebiedswebsites’ die per nieuwbouwproject informatie en keuzemogelijkheden bieden. Vanaf 10 maart is het zelfs mogelijk om via hoefenhaag.nl een woning te kiezen, een optie te nemen én digitaal een voorlopig koopcontract te tekenen. Een wereldwijde primeur!

Proces

Op de websites staan overtuigend beeld en pakkende copy centraal. Je navigeert intuïtief van gebied, via wijk naar woning. Met een woonwensen-quiz worden potentiële kopers in een vroeg stadium betrokken bij de ontwikkeling van een gebied. Door de directe koppeling van de custom frontend aan de Salesforce-backend wordt de actuele status van alle woningen getoond. Hierdoor kunnen opties en woningen online gekocht worden. Voor consumenten die liever samen met een adviseur een woning aanschaffen, zijn er uitgebreide contact-tools geïntegreerd. Ook na de koop is de website de plek waar bewoners met elkaar en BPD in contact kunnen blijven over activiteiten en ontwikkelingen in hun wijk.

Resultaten

Het nieuwe platform presteert aanmerkelijk beter dan het oude. Dit zien we terug in zowel de softe als harde KPI’s:

  • De bounce rate op het nieuwe platform is meer dan 10% lager;
  • De gemiddelde time on site is een minuut langer;
  • Het aantal pagina’s dat wordt bekeken is verdubbeld;
  • In deze korte doorlooptijd zijn het aantal leads meer dan verdubbeld.
  • Inmiddels zijn er al 15 huizen online verkocht!

Contact

Meer weten? Geef Justin een belletje. Vindt-ie leuk.

Justin Kniest, Digital Strategist

justin@tamtam.nl

+31(6) 1588 0227

Connect

    Volgende project

    Film.nl