Full service digital agency.

Wij ontwikkelen digital experiences die een glimlach op je gezicht toveren

Leer ons kennen

NL slash EN

Strategie

Elk digitaal project begint met een plan. Als we niet weten waar we naartoe moeten, komen we nergens. Ja, dat is een open deur. Toch gaat het aan het begin maar al te vaak mis. Niet bij TamTam. Wij weten hoe belangrijk een strategie is. En bij ons is een strategie altijd duidelijk. Geen uit de lucht gegrepen kletspraat.

 

Sprint 0

We bepalen de strategie tijdens sprint 0. Deze beginfase, van een aantal weken, is elke keer anders. Wel bestaat hij altijd uit de volgende stappen:

0.1 Kick-off

Wie ben je, en wat zijn de uitdagingen? Zonder antwoorden op die vragen kunnen we niets.

0.2 De doelen

In een aantal workshops bepalen we de doelen. Daarbij zijn er geen grenzen. Wil je de beste app ooit? Eentje waar de concurrent alleen maar van kan dromen? Dat noemen we niet ambitieus. Dat noemen we een mooie uitdaging.

0.3 Het concept

In de conceptfase stippelen we de weg naar onze doelen uit. Daarvoor verdiepen we ons eerst in jouw klant. Als gekken. We moeten immers weten voor wie we iets maken.

0.4 Backlog & roadmap

Oké. We weten waar we naartoe moeten en hoe we daar komen. De hoogste tijd om concreet te worden. Wat gaan we precies doen en wanneer gaan we het doen? Samen bepalen we welke stappen er gezet moeten worden om tot een minimal viable product te komen. Daarbij geldt één eis: we moeten er allebei trots op zijn.

Dit alles leidt tot de strategie. Die presenteren we op een duidelijke manier. In mensentaal en met een aantal designs om het tot leven te laten komen. Staat de strategie als een huis? Ja. Is hij in steen gebeiteld? Nee. Bij TamTam weten we wat voortschrijdend inzicht is.

Voor het bepalen van de juiste strategie hebben we een paar vuistregels:

  • De dingen die we maken moeten een glimlach toveren op het gezicht van de gebruiker. Doen ze dat niet, dan worden ze niet gebruikt.
  • Service Design is de heilige graal. Elke digitale interactie moet natuurlijk aanvoelen. Elk menu, elke knop en elke stap moet logisch zijn.
  • Niemand onthoudt z’n gebruikersnamen en wachtwoorden, dus weg met de logins! Samen gaan we op zoek naar betere oplossingen.
  • Een digitale ervaring kan je maken of breken. Het is dé manier om je te onderscheiden van de concurrent. Het is een must-have.