Full service digital agency.

Wij ontwikkelen digital experiences die een glimlach op je gezicht toveren

Leer ons kennen

NL slash EN

Lessen van een projectmanager bij TamTam

De rol van een projectmanager bij TamTam  is door de toevoeging van zusjes aan de Deptfamilie enorm verbreed. Er zijn in korte tijd veel bureaus en disciplines bijgekomen, wat betekent dat je steeds vaker projecten managet waarbij al die disciplines betrokken zijn. Focussen op alleen het maken van een website is niet meer genoeg. Een PM bij TamTam (part of Dept) moet zowel inhoudelijk als procesmatig haar grenzen verleggen en weet nu veel meer over bijvoorbeeld online marketing en de mogelijkheden van social media advertising dan voorheen.

Daarnaast groeit met de omvang van het bureau ook de uitdaging een goede middenweg te vinden in de samenwerking tussen alle afzonderlijke onderdelen en hun respectievelijke belangen. Het is belangrijk dat je een team vormt, terwijl de onderlinge bureaus ook hun eigen identiteit/cultuur willen behouden. Hoe doe je dat?

Vertel één verhaal, met één stem

In een project waar je met verschillende disciplines samenwerkt voor een klant kan het gebeuren dat iedereen te veel op zijn eigen eilandje blijft zitten. Dat merk je in de onderlinge communicatie of bij zoiets simpels als een presentatie-template. Een klant wil dat je met één stem spreekt, want die ziet al die losse onderdelen niet. Die werkt samen met één bureau en wil één kloppend verhaal horen.

Zet bij samenwerkingen met andere bureaus dus één projectmanager, één strateeg en één sales persoon in. Vooral het koppeltje projectmanager/strateeg moet procesmatig en inhoudelijk alle bureaus aansturen. Zij moeten ervoor zorgen dat op de juiste momenten de juiste teamleden bij elkaar zitten, dat je (twee)wekelijks statusmeetings hebt en een geheel vormt naar de klant toe.

Breng disciplines in balans

De klant wil één gezicht, maar achter dat gezicht gaan meerdere blikken schuil. Een projectmanager is op zoek naar een synergie tussen de teamleden. Dat is binnen TamTam al zo, maar wordt een nog grotere uitdaging wanneer je interdisciplinair met andere bureaus samenwerkt.

Een designer kan iets maken vanuit de gedachte dat iets mooi moet zijn, maar een SEO-specialist vindt misschien dat de website vanuit vindbaarheid ontworpen moet worden. Iemand die naar conversie kijkt stelt er weer andere eisen aan. Het is voor de projectmanager dus zaak goed te schakelen tussen de afzonderlijke disciplines om samen een afgestemd proces te vinden. Anders kan het gebeuren dat een prachtig design niet voldoet aan SEO. Dan moet je stappen terugzetten en dat is zonde.

Een projectmanager moet mensen op de juiste momenten bij elkaar brengen en zorgen dat ze naar elkaar luisteren. Dit ondervang je door van tevoren alle verantwoordelijkheden te bespreken en verwachtingen te managen. Je wilt dat iedereen het beste uit zichzelf haalt en daarvoor heb je balans nodig. Je werkt immers gezamenlijk aan één doel.

 

Leer van cultuurverschillen

Samenwerken met andere bureaus betekent dat je in contact komt met andere culturen. Voor een klant in Engeland heeft TamTam het hele strategie- en designconcept gedaan en Building Blocks uit Manchester was verantwoordelijk voor het bouwen van de website. Britten zijn anders dan wij. Zij zeggen dingen graag verpakt in beleefdheden en wij zijn heel direct, dat kan wennen zijn. Daarnaast hebben zij een andere manier van werken.

Maar ook binnen de kantoormuren van Dept in Nederland kom je in aanraking met andere culturen. Zoals gezegd zijn er de afgelopen tijd veel bureaus bijgekomen met hun eigen identiteit en processen. Dat is in het begin even aftasten, maar leidt uiteindelijk tot een kruisbestuiving waarvan alle partijen veel leren.

Als projectmanager zoek je in die samenwerkingen voortdurend uit hoe je het beter kan doen. Hoe je processen kunt optimaliseren en mensen tot hun recht komen. Zorg ervoor dat je die learnings meeneemt naar toekomstige projecten, zodat die processen steeds soepeler verlopen.

Groei mee, blijf ontwikkelen

Groei en verandering kunnen eng zijn. Een klein bureau heeft zijn charmes, maar het is een dynamisch proces om inhoudelijk je kennis naar andere disciplines te verbreden en naar klanten toe te gaan en daar op basis van het werk van al die losse radertjes een totaalplaatje aan te kunnen bieden.

TamTam beweegt met haar zusjes steeds meer naar een gezamenlijk Dept. Wij zijn nu met mensen zelf aan het vormgeven hoe die samenwerking gaat en stellen steeds de vraag: hoe kan het beter? Dat zou elk (digitaal) bureau moeten doen, maar de vraag wordt uitdagender om te beantwoorden wanneer je nauw met andere bureaus samenwerkt.

 


Elaine Hogenboom, Project Manager

elaine@tamtam.nl

+31(6) 1588 0281

Connect