Full service digital agency.

Wij ontwikkelen digital experiences die een glimlach op je gezicht toveren

Leer ons kennen

NL slash EN

Eneco bouwt met TamTam nieuwe website

Naar nieuwe merkvisie gestylede Eneco.nl wordt in de loop van 2018 uitgerold

Eneco heeft de ambitie de digitale dienstverlening uitmuntend en onderscheidend te maken. Het bedrijf verandert van een energieleverancier die stroom en gas levert aan Nederlandse huishoudens in een duurzame dienstverlener die een diversiteit van producten en diensten aanbiedt die Nederland stap voor stap duurzamer moeten maken. De Eneco website en apps nemen een belangrijke rol in bij het aantrekken van nieuwe klanten en het binden en servicen van bestaande klanten. Daarom is in 2017 gestart met de realisatie van een geheel vernieuwd Eneco.nl.

Strategie en ontwikkeling

Voor de vernieuwing van Eneco.nl is TamTam (part of Dept) gevraagd om te helpen bij de strategie, het concept en het design. TamTam werkte voor Eneco eerder al aan de strategie en ontwikkeling van de app en heeft voor de vernieuwing van de website een breed team van specialisten ingezet, dat intensief samenwerkt met het team van Eneco.

Stapsgewijze vernieuwing

Eneco.nl wordt stap voor stap vernieuwd om beter te passen bij de positionering en doelen van Eneco. Zo is er op de nieuwe website meer aandacht voor nieuwe producten en diensten zoals de Warmtewinner en Ketelcomfort. Er is ruimte gecreëerd voor het verhaal van Eneco, wat onder meer wordt verteld aan de hand van een interactief 3D ‘Huis van de toekomst’. Service neemt op de website een centrale plaats in en personalisatie wordt ingezet als service naar gebruikers in plaats van als een conversiebooster.

Daarnaast is het ontwerp van de website vernieuwd. Hiervoor heeft TamTam nauw samengewerkt met Matters Most en Dawn, die het Eneco merk mede ontwikkelen.

Danijel Bonacic, Director of Strategy, TamTam: ‘Eneco is een prachtig merk en bedrijf dat echt werkt aan de verduurzaming van Nederland. Het is tof dat we zijn gevraagd om mee te denken en te bouwen aan hun digitale presence en toekomst.’

Joos Luteijn, Manager Digital,  Eneco: ‘TamTam heeft ons geholpen om onze digitale strategie aan te scherpen en door te vertalen naar Eneco.nl. We hebben harde keuzes gemaakt in content en hoeveelheid die goed uitpakken voor ons en onze gebruikers.’

De website zal in de loop van het jaar verder transformeren door slimme services zoals een instant jaarnota, self-service zonder login en een conversational UI.