Full service digital agency.

Wij ontwikkelen digital experiences die een glimlach op je gezicht toveren

Leer ons kennen

NL slash EN

De week van Sarah

Program Manager bij TamTam

Maandag

Vanochtend bespreek ik tijdens een ontbijt met de projectmanagers in Rotterdam de jaarplannen voor 2017. Daarna snel naar kantoor voor het planningsoverleg.

We zorgen samen dat iedereen binnen TamTam aan toffe projecten kan werken en genoeg te doen heeft. Een uitdagende klus! Dan bepaal ik samen met mijn projectteams wie deze week welke taken in JIRA oppakt en wat we af kunnen krijgen. In de middag drink ik koffie met andere projectmanagers om te horen waar ze mee bezig zijn of hulp bij kunnen gebruiken.

 

Dinsdag

Dit is mijn vaste dag bij woningbouwcorporatie Alliantie in Hilversum. Om 09:30 uur hebben we stand-up met het projectteam. We werken de hele dag aan functionaliteiten van de huurders-app, zodat we aan het eind van de maand weer een nieuwe versie live kunnen zetten. Heel tof! ’s Middags geven we alle stakeholders van Alliantie een demo van het buurtconcept. Binnenkort gaat het live, en gelukkig wordt de demo enthousiast ontvangen! Om half 6 meld ik me op kantoor in Amsterdam voor de bootcamp #fitgirl.

 

Woensdag

Een rustige dag: tijd om m’n projectadministratie bij te werken. Ook lees ik de Analytics-rapportage door voor Alliantie. We zijn nu een paar maanden live: het is heel tof om te zien hoe huurders de (web) app gebruiken. Ik gebruik de input ter voorbereiding van mijn wekelijkse meeting met de product owner bij Alliantie. We kijken wat de volgende functionaliteiten zijn die we kunnen ontwikkelen en wanneer het vaste team daarmee aan de slag kan. Aan het einde van de dag is de maandelijkse PM-meeting. Wij zijn inmiddels met 18(!) projectmanagers, die even gepassioneerd zijn om met hun team toffe projecten te doen. We wisselen kennis uit en blikken terug op een druk en productief 2016.

 

Donderdag

Vandaag werk ik in Amsterdam, dus pak ik de fiets. Niet gebruikelijk voor een projectmanager, omdat je vaak afspraken buiten de deur hebt. Ik duik de hele dag een meetingroom in met mijn team. Samen met een strateeg, creatief en visual designer werk ik aan de presentatie die we morgen geven in Hinckley, Engeland. Ik voeg het plan van aanpak, de planning en werkafspraken toe. We presenteren morgen de opzet van een MVP (minimum viable product) en we hebben een roadmap neergezet voor de komende jaren. We zijn heel benieuwd wat ze ervan vinden!

 

Vrijdag

Wakker worden in een hotel in Hinckley. Dat is weer eens wat anders:). Ik ben samen met Lucas en Max, die het creatieve deel van de presentatie op zich nemen. Het belangrijkste is dat we eerst het ‘low hanging fruit’ ontwikkelen en een basis neerzetten. Daarna hebben we tijd voor exotische dingen. Iedereen wil eigenlijk meteen al starten met het ontwikkelen van de roadmap. De klant is blij, yes! En nu we met eigen ogen hebben gezien hoe vet de motoren zijn, willen wij meteen ons motorrijbewijs. Hop, in de taxi naar Birmingham Airport, zodat we nog een paar drankjes kunnen doen op de kerstborrel in Rotterdam. Doei!