Full service digital agency.

Wij ontwikkelen digital experiences die een glimlach op je gezicht toveren

Leer ons kennen

NL slash EN

De week van Jasper

Architect bij TamTam

Maandag

Op maandag werk ik altijd op het TamTam (part of Dept) hoofdkantoor, pal naast Rotterdam Centraal. Vandaag is het Oxxio-dag. Ik begin met het doornemen van de openstaande taken in Jira. Wanneer het hele team binnen is, houden we onze standup: een dagelijks moment waarop we met het team onze bezigheden en issues bespreken. ’s Middags rijd ik naar Oxxio voor een afspraak met hun IT-team. We bespreken de mogelijkheden om de performance van een veelgebruikte webservice te verbeteren. Aan het eind van de middag bespreek ik met een architect van Oxxio de lopende zaken en wisselen we onze ervaringen uit.


TamTam (part of Dept) hoofdkantoor Rotterdam

 

Dinsdag

Vandaag werk ik bij de Alliantie in Hilversum. Een nauwe samenwerking met alle betrokken leveranciers is prettig, dus werken we 2 dagen per week met het team op locatie. Ik neem met een service-bus developer een aantal nieuw opgeleverde interfaces door. Gedurende de ochtend ondersteun ik het team. Ik doe bijvoorbeeld kleine bugfixes op de development branch en ik help bij het consumeren van nieuwe webservices. Hierdoor behoud ik affiniteit met de code-base, die ik goed kan gebruiken bij het uitwerken van nieuwe vraagstukken.

Na de lunch hebben we een refinement sessie voor het nieuwe buurt-concept van de Alliantie-app. Dit concept helpt bewoners met hun buren te verbinden via de app. Uit de sessie blijkt dat we veel met media gaan doen, maar onze huidige serversetup is daar nog niet klaar voor. Deze uitdaging werk ik later uit. Offloaden naar de Cloud misschien? Is de privacy dan een probleem? Security? Of toch maar gewoon outscalen?


Woensdag

Ik begin de dag op locatie bij de Alliantie. Samen met een collega onderzoek ik manieren om de datakwaliteit binnen onze applicaties te verbeteren. Kunnen we geautomatiseerde data-reviews doen? Hebben we meer validation rules nodig? Of is er misschien een andere, betere data source? Deze vraagstukken gaan vaak over de langere termijn en lossen we samen op. Het doel is een kwalitatieve verbetering voor het hele platform.

Na de lunch rijd ik naar het kantoor van TamTam in Amsterdam. Daar bespreek ik onze uitdaging voor de media in het buurt-concept van de Alliantie. We kiezen voor een Cloud-oplossing. Om zeker te weten dat deze nieuwe oplossing werkt, besluiten we om een proof of concept op te zetten. Hierin sluiten we alle onzekerheden uit.


De Alliantie, Hilversum.


Donderdag

Donderdag is Oxxio-dag en ik werk op locatie bij de IT-afdeling van Eneco. Het online platform van Oxxio maakt namelijk gebruik van een aantal diensten op de service-bus van Eneco. We communiceren daarom veel met de ontwikkelaars van Eneco. Vandaag hebben we een refinement-sessie voor het inrichten van een nieuwe testomgeving. Daarnaast bespreken we een verandering in een bestaande webservice.

Vrijdag

Op vrijdag is het altijd lekker rustig op het Rotterdamse kantoor van TamTam. Een mooie dag voor het verwerken van e-mail, het afronden van lopende zaken en om research te doen naar nieuwe ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Ik ben naast Architect bij TamTam, ook Competence Lead. In deze rol coach ik een aantal collega’s, en samen werken we aan een development mission list. Ik ben daarnaast captain voor het team ‘Innovations’. Met dit team werken we hard aan de verbetering van kennisdeling binnen TamTam. Een onderdeel hiervan is de TamTam Academy, waarin onze eigen developers innovatiesessies houden. 

Het einde van de week sluiten we af met een biertje aan de bar en een potje tafelvoetbal.