Full service digital agency.

Wij ontwikkelen digital experiences die een glimlach op je gezicht toveren

Leer ons kennen

NL slash EN

De week van Greg

Competence Lead Front-end bij TamTam

Maandag

Vandaag trein ik van Amsterdam naar Rotterdam. Relaxed in de Intercity direct, een mooi moment om alvast wat werk te doen. Naast mijn werk als front-end developer ben ik Competence Lead. Vanuit deze rol doe ik vandaag twee coachingsgesprekken met front-end teamleden. In de middag schuif ik aan bij de meeting van de Development leads. We bekijken binnen de pijlers Innovatie, Human Resources, Quality Assurance en DevOps hoe ver we zijn met de jaarlijkse mission list. We bekijken daarnaast welke zaken op korte termijn aandacht nodig hebben.

1-maandag

Dinsdag

Ik racefiets door de stad naar het Amsterdamse kantoor. Een rustige dag vandaag, ik kan geconcentreerd werken aan een project. Koptelefoon op en meters maken. Er komt iemand solliciteren voor een front-end functie. Samen met Arthur, een andere lead voor front-end, doe ik het gesprek. TamTam en Dept groeien hard en het is leuk om op deze manier mede te bepalen hoe het team eruit komt te zien.

2-dinsdag

Woensdag

We zitten met het hele team en de klant bij elkaar in Rotterdam voor een samenwerkdag. Als teamcaptain vervul ik de rol van product owner bij TamTam. Ik houd het scrumboard in Jira up-to-date en zorg dat de teamleden weten wat ze moeten doen. Ik vind het tof om deze verantwoordelijkheid voor het team te dragen. De rol ben ik nog aan het vormgeven, maar het is leuk om mede te bepalen hoe de rol er bij ons uit komt te zien.

3-woensdag

Donderdag

Net als gisteren heb ik een samenwerkdag, maar dan in Amsterdam. Na de lunch heb ik een korte meeting met recruitment om het sollicitatieproces voor front-end verder te optimaliseren. Eén van mijn front-end teamgenoten komt naar me toe met een persoonlijke kwestie. Als coach luister ik en geef ik advies om de situatie te verbeteren. Het geeft me veel voldoening om collega’s op deze manier te kunnen helpen. Ik vind het mooi om te zien hoe mensen zowel professioneel als persoonlijk groeien.

4-donderdag

Vrijdag

’s Ochtends blik ik met de projectmanager terug op de week. Hoe gaat het? Waar staan we precies? ’s Middags heb ik een sessie waarin we een groot, internationaal project inschatten. Samen met een lead interaction designer, een architect en een programmamanager zetten we de grote lijnen van onze aanpak uit. We bekijken ook wat de grootste uitdagingen zijn die we zullen tegenkomen. Op dit soort momenten merk ik dat ik mijn ervaring en kennis in kan zetten om mooie oplossingen en ideeën aan te dragen. Maar om 17.00 uur is toch echt weer tijd voor bier.

5-vrijdag


Ook Front-Ender worden bij TamTam? Check de vacatures.
Of  geef Greg een belletje. Vindt-ie leuk.

,

Connect